Et çorbası


Et çorbası tarifi malzemeleri

  • Bir kase çorba ile haşlanmış ve kıyılmış et
  • 3 su bardağı et suyu
  • iki bardak su

baharatlamak

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • ezilmiş kırmızı biber
  • tuz

Bardak boyutu 200 ml

Et çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. 5-6 adet kemikli et haşlanır ve etten ayrılır; Tencereye 3 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı suyu koyun.
  2. Kaynayınca çorbanın kaynayan suyu azar azar bir araya getirip iyice çırptığımız maddeye ilave edilerek mevsimine uygun hale getirilir ve ısınması sağlanır.
  3. Çorba sürekli karıştırılırken ılık karışım yavaş yavaş çorbaya eklenir. Çorba kaynamaya başlayınca kıymayı ilave edin ve 4-5 dakika daha pişirin.
  4. Bu sırada rendelenmiş sarımsak tereyağı ve zeytinyağında kavrulur ve toz kırmızı biber ilave edilir. Daha sonra çorbaya tuz ilave ederek tencerenin altını kapatın.
  5. Güveçte aldığımız çorbayı servis ederken isteğe göre pul biber ve sirke kullanılabilir. Afiyet olsun.

Sığır çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • Pişirme tarifleri
  • etli
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

tantoni

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın