düğün pastası


Düğün Pastası Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

pastayı ıslatmak

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krem ​​şanti
  • 1 çay kaşığı tereyağı

yukarı

  • Hindistan cevizi

Düğün pastası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Üzerine sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam edelim.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Fırın kabımızı yağlayıp kekimizi dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız fırınımızda ters çevirerek 20 dakika pişirelim.
  6. Süre dolduğunda kekimizi fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Puding için uygun bir kaba toz şeker, nişasta ve unu alıp el mikseri ile yavaş yavaş çırparak 1 litre sütü ekleyelim.
  8. Kısık ateşte pişirip karıştıralım.
  9. Gözler gözlere dönüşmeye başlayınca üzerlerine tereyağ ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım.
  10. İlk sıcaklık yükseldiğinde üzerine bir paket krem ​​şantiyi ekleyip çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  11. Keki ıslatmak için şekeri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
  12. Fırından çıkardıktan sonra çatal yardımıyla kekin üzerine delikler açalım.
  13. Üzerine sütümüzü döküp ıslatalım.
  14. Kek sütünü çektikten sonra üzerine muhallebiyi dökelim ve eşit şekilde dağıtalım.
  15. Son olarak üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim (bir gece dinlendikten sonra daha da güzel oluyor) afiyet olsun.

Fotoğraflı düğün pastası tarifi

  • tatlı tarifi
  • geç,
  • Kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • Turta
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

Bir kalıp içinde çikolatalı bisküvi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın