medyauzmani.com

patates turtası


patatesli börek tarifi malzemeleri

  • 5 Börek Velo
  • 6 veya 7 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon

sosu için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 2 yumurta
  • Bir yumurtanın sarısını ayırın

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavaya biraz sıvı yağ koyup iki soğanı doğrayın ve biraz kavurun. Patatesleri soyup yıkayın, rendeleyin, soğanları karıştırın ve pembeleşene kadar kızartın.
  2. Ardından baharatları ekleyin, bir çay bardağı sıcak su dökün, kapağını kapatın ve patatesler biraz suyunu çekene kadar pişene kadar bekleyin, ardından maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Yufkayı ikiye bölüyoruz, hazırladığımız sosun üzerine yayıyoruz, içine patates harcı ekliyoruz, rulo yapıp tepsinin ortasından başlayarak kıvrık bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  4. En son üzerine sosun kalanını koyun, yumurta sarısını koyun ve 180 derecelik fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Patatesli turta tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pişmiş etli sebze yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın