Elmalı Turta Nasıl Yapılır – Tariflerim

Elmalı turta yapmak için önce elmalarımızı yıkayıp kabuklarını soyup kabuklarını soyarak başlıyoruz sonra elmaları tencereye alıp şeker ekliyoruz pişiriyoruz tarçın ekliyoruz ateşi kapatıyoruz dövülmüş cevizleri ekleyip soğumasını bekliyoruz .

Sıcak tuttuğumuz tereyağımıza (margarin veya karışım olabilir) yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve un ve kabartma tozu hariç diğer katkı maddelerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurdan bir parça portakal alıyoruz (ip yapmak için) ve kalanını tepsi büyüklüğünde alıp tepsiye çok ince ya da çok yağlı olmayacak şekilde kenarlarını koruyarak koyuyoruz. Önceden hazırladığımız donmuş elma çamurunu her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.

Ayırdığımız hamuru açıp şeritler halinde keselim ve elmaların üzerine yapalım.

Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pembeleşene kadar pişirin. İlk ısı geçtikten sonra çıkarıp üzerine pudra şekeri serpelim, soğuyunca keselim.

Kalan elmalı tartımızın üzerini nemli kalması için kapatalım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın