Orijinal Buğday Kek


Orijinal ıslak kek tarifi malzemeleri

Kullanılan bardağın hacmi 200 ml’dir.

  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker (170 gram).
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (180 gram)

Sosu hazırlamak için:

  • 3 su bardağı süt (600 gram).
  • 3/4 (yarım + çeyrek) su bardağı şeker (150 gram)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 50 gr bitter çikolata

Orijinal ıslak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurtaları şekerle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Sütü ve yağı ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
  3. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin.
  4. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  5. Uygun bir fırın tepsisini (tercihen payreks) sıvı yağ ile yağlayın.
  6. Kek karışımını tepsiye dökün.
  7. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun.
  8. Bu arada sosu hazırlamak için tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alın.
  9. Karışımı hafif bir kaynamaya getirin ve ocağı kapatın.
  10. Ayrı bir kaseye sosun üçte birini alın ve hemen bitter çikolatayı ekleyin. Karıştırın ve çikolatanın erimesini sağlayın.
  11. Pişmiş kekinizi tezgahta fırından çıkarın. 10 dakika bekle. (Beklemek önemlidir) Ardından keki kare parçalar halinde kesin.
  12. Önce çikolata kullanmadığınız sosu döküp yarım saat dinlendiriyoruz.
  13. Daha sonra çikolatayı eklediğiniz sosu servis edip 20 dakika bekletebilirsiniz.

Resimlerle ıslak kek için orijinal tarif

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • yerli
  • kek tarifleri
  • Tarifler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Browni Aromalı Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın