beta eti


Pide eti tarifi için malzemeler

  • 1 kilo dana kıyma
  • 2 tatlı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, kekik, tuz (yeterince)

hamur için

  • 1/2 (yarım) kilo unlu su
  • 1 çay kaşığı süt
  • Bir torba ekşi maya
  • tuz

Etli pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamuru yoğurmaya başlayalım, un, su, tuz, maya ve sütü ekleyip güzel bir hamur yoğuralım. Mayalanmaya bırakın.
  2. Daha sonra çiyden rendelediğimiz soğan, sarımsak, biber, domates ve sebzeleri kıymanın içine karıştırıp kıymayı güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yağ ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
  4. İç malzemesi hazır, şimdi yarım saatte dinlenmiş mandalina büyüklüğünde hamur topları yapalım, merdane ile alabildiğimiz kadar genişletelim.
  5. Kıyma karışımını hamurun üzerine yayalım.
  6. Pide ekmeği oluşturun ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  7. 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan ekmeğin üzerine su ve yağ karışımı sürün.
  8. Üzerini bir masa örtüsü ile örtüp 10 dakika dinlendirin.
  9. Tüm hamurları bu şekilde pişirelim. Çok yaptım miktarlar azaltılabilir, yaklaşık 30 pide oldu.

Pide eti tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • Kıyılmış et ile
  • kek tarifleri
  • İstekler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kabarık hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın