Özel soslu patatesli hamur

Özel soslu patatesli börek malzemeleri

  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 6 yufka hamuru
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

sosu için

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 soda şişesi
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz

Patatesli börek tarifi özel sos nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın.
  2. Bu arada soğanları küp küp doğrayın, yağ ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve iyice karıştırın. Baharatları atın.
  3. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup soğanlara ekleyin ve patatesleri ezin, iki kez çevirerek soğumaya bırakın.
  4. Hazırladığımız sosla yağlanmış tepsiye yufkayı yayın ve iç harcı üç tarafını da tepsinin boyutundan büyükse kenarlardan içe doğru katlayın. Bu şekilde devam edin.
  5. Hamuru kesin ve kalan sosu üzerine dökün. 1-2 saat bu şekilde dinlendirelim. 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 🙂 Afiyet olsun ❤️.

Resimdeki soslu patatesli börek tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Özel
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Özel soslu patatesli hamur

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın