Kıyir Kıyir Şekerpare Şekeri

Kıyir Kıyir Şekerpare İçin Malzemeler Tatlı Tarifi

  • 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
  • Yarım su bardağı ince irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çay bardağı un (bir büyük çay bardağı)
  • 200 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 dilim limon

keer kere shukbari tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle bir tencereye şeker, su, portakal ve limon suyunu koyup 10 dakika kaynatalım.
  2. Pudra şekeri ve tereyağını iyice karıştırın.
  3. Sırasıyla yağ, yumurta, vanilya, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip yapışmaz hamura elle yoğurup, elle şekil verin ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerini bademlerle süsleyin.
  5. 180 derece kontrollü fırında pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Resimlerle BAKIM BAKIM SHAKARBARRI tatlı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kesimler
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pavlova

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın