Çikolatalı Buzlu Kek (Talimatlı)

Merhaba arkadaşlar damla çikolatalı kek yaparken karşılaştığımız problem çikolatanın damlaması bu benim tarifim her türlü damla damla damlamayan damla damla çikolatalı kek yaptım.

Yumurtaları ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.Yeterince çırpılmazsa kekiniz kabarmaz ve tadı yumurta gibi olur. Bu nedenle en az 2-3 dakika. hadi onu parçalayalım.

Birer birer sıvıları ekleyip karıştırmaya devam edelim. Yumurtaların kırılmaması için malzemeleri çok fazla çırpmayın.

Son olarak sıvı kek karışımımıza eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyelim ve unu da ekledikten sonra çırpmadan karıştırmaya devam edelim.

Bu yöntemde çikolatanın dibe çökmemesi için hazırladığımız sıvı kek karışımından biraz daha kalın bir kek elde ediyoruz.

Son damla çikolatayı da ekleyip kek hamurunu karıştırın. Kek kalıbınıza güveniyorsanız, her zaman güzelse özellikle keki dökmeden önce fazladan un serpmenize gerek yok, yağladıktan sonra biraz çikolata damlası serpin. kalıp.

Kek hamurunu kalıba dökelim ve üzerine damla çikolata serpelim ve fırın kapağını önceden 175 °C’de ısıtılmış fırına 30 dakika koyalım, açmadan sistemli bir şekilde pişmesine izin verelim. Pastayı pişirmeden fırının kapağını açarsanız kekiniz çıkacaktır, fırının dışına bakmayı deneyelim, pişip pişmediğini kontrol etmeye çalışalım, hadi alalım. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın