Kızılcık Şerbeti ve Kızılcık Tarhanası Nasıl Yapılır?

Kızılcık, yaz sonunda olgunlaşan ve toplanan kırmızı rengiyle göz dolduran faydalı bir meyvedir. Önemli bir bağışıklık ve antioksidan ve antiseptik kaynağıdır.

Herkes. Bu alanda ayrı ayrı analiz edilir. Kızılcıktan üç farklı şey yaptım. Önce biraz su yıkayıp temizleyelim. Tencereden yarım kilo aldım. 6 su bardağı su koyup kaynattım. Meyveler ezilene kadar pişirdim. Ben şeker eklemedim. İsterseniz bardağınıza ekşi meyve ekleyebilirsiniz. Ama bu şekilde çok faydalı olacaktır. Tel süzgeçten geçirip kaşığın tersiyle ezerek süzdüm. Sıradan su değil, meyvenin gövdesi geçti. Cam bir şişeye koyup buzdolabına koyabilirsiniz. Gerisini kışın dondurucu poşetine koyup dondurucuya koyuyorum. İkincisi iyi. Gelelim üçüncü şeye.

Suyu süzdükten sonra daha fazla dayanamadım ve kırılan posayı çöpe attım. Kızılcık tarhanası Karadeniz ve Ege bölgelerinde üretilmektedir. Et suyu mide ağrısı, ishal ve hazımsızlığa çok iyi gelir.

Tarhanası sayesinde içindeki çekirdekleri çıkarıp tuz ekledim ve alabildiği kadar unla hamur yaptım. İçindekiler yaklaşık 2 bardaktı.

Köylerde bu tohumlar çıkarılmaz, haçla ekilir. Ceviz parçaları elle kesilip açılır ve kuruması için gölgede bırakılır. Elle süzülür ve masaj yapılır. Evde erişimimiz az olduğu ve rondodan geçeceğim için tohumları çıkardım. Un parçalarını koparıp ellerimle yuvarladım ve masa örtüsünün üzerine koydum. Birkaç kez kuruttu;m. Kırıldığında rondodan geçirdim. Ama çok kuruysa rondoyu zorlarsınız. filtreledim. Büyük parçalar ıslanınca eriyip çorba oluyor. Elle kırabilirsin. Rondo’yu riske atmak istemiyorsan tabii. Bir tepsiye döküp bir süre kurutup cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

Acil şifalar dilerim..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın