Baklava Hamurundan Çıtır Peynirli Börek (Video)

Çıtır peynirli börek ile baklava hamuru malzemeleri

  • 28 yufka baklava hamuru

Sos malzemeleri için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un (silme)

iç harç için

  • peynir
  • maydanoz

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2.3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Baklava hamurundan çıtır peynirli börek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce kendi sosumuzu yapalım, sos için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpalım.
  2. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Peyniri ufalayalım, ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
  3. Hamuru paketinden çıkarın ve kurumaması için nemli bir bezle örtün.
  4. Tezgaha iki parça patates cipsi alalım, üzerine sosu koyalım, tüm sosu başka bir yufkayı düşünerek kullanalım ve bu sos tarifi bir tepsi içindir.
  5. Üzerine sosu koyduğumuz cips tabakasının üzerine bir kat patates cipsi daha yayın, üzerine sosu dökelim, her tarafına eşit olacak şekilde yayalım, son bir parçayı da yayın ve toplam 4 yufkayı üzerine yayın. üst üste.
  6. Kabuğun bir tarafına peynirli harcımızı ekleyelim.
  7. Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde yuvarlayalım.
  8. Yufka’yı merdivenlerden yukarı yuvarlayalım.
  9. Kalan 4×4 hamuru da aynı şekilde açalım, haddelenmiş hamuru fırına koymadan önce keselim, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını karıştırıp yayın ve son olarak susam serpelim.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırına hamurumuzu yerleştirelim ve kızarmış böreği fırından çıkaralım.
  11. İlk sıcaklıktan sonra hamur işleri servis edebilirsiniz. Deneyen herkese bol şans.

Resimli baklava böreği tarifinden çıtır peynirli börekler

  • baklava
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • sıkıntı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • video
  • Gıda
  • yufka hamuru
  • hamurdan

sonraki haber:

sebzeli gözleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın