Patatesli Mantı (Dondurucu İçin) – En Sevdiğim Yemek

Önce hamuru yoğuralım. Bu sebeple bir leğene yumurtamızı kıralım ve tuzumuzu ekleyelim. Sırasıyla unumuzu ekleyip yoğuralım. Tercihlerine göre su ekleyebiliriz. İyice yoğurduğumuza emin olunca kasenin kapağını kapatalım ve hamuru dinlendirelim.

Yıkanmış patatesleri düdüklü tenceremize alıp biraz tuz ekleyelim, kapağını kapatalım. Patateslerimiz haşlanınca yıkayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından soğanı soyup doğrayalım. Tenceremizi ocağa alıp sıvı yağı ekleyelim. Yağımız kızınca soğanları ekleyip kavuralım.Bir yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz kavuralım.

Ardından haşlanmış ve soyulmuş patateslerimizi bir tencereye alalım. Baharatlarımızı atıp tavamızda pişirelim 1-2 dakikayı geçmeyin.

Daha sonra hafif hamurumuzu tezgaha alalım. İğne yardımı ile açalım. Bu noktada dilerseniz un kullanabilirsiniz, inceliğinden, karesinden ve inçinden emin olduğumuz hamurumuzu keselim. Boyut normal mantımızdan daha büyük olacaktır.

O halde hazırlamış olduğumuz patates iç harcını koyup köşegenlerinden birleştirelim.

Dilerseniz sıcak suda kaynatıp üzerine salça ve yoğurdu döküp afiyetle yiyebilir veya buzdolabına atıp daha sonra yiyebilirsiniz. Uzun sürmezse. Çünkü patatesleri buzdolabında uzun süre saklamak hoş değil.

İlk deneyenlere kolay gelsin, afiyet olsun… 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın