Tel ile ayrılmış bir tavada yağlı katmer

Tel ayrılmış tavada yağlı katmer tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-5.5 su bardağı un

Beze ovmak için.

  • 100 gr tereyağı

Tel ile ayrılmış tavada Yağlı Katmer tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Unun dışında kalan göğüsleri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru sekiz eşit parçaya bölün ve beze yapın.
  3. Bir tepsiye biraz yağ dökün ve yağın içindeki bezeyi bulun. Örtün ve 15 dakika bekletin.
  4. Daha sonra her bezeyi elimizden geldiğince açıp erittiğimiz tereyağını üzerine serpiyoruz.
  5. Bir kenardan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. Ruloyu elinizle biraz esnetiyoruz, bir taraftan tekrar rulo şeklinde sarıyoruz ve gül şeklinde yapıyoruz.
  7. Bu şekilde bezeleri buzdolabında bir saat dinlendirip tekrar üzerini örtüyoruz.
  8. Hamuru tek tek elimizle veya merdane yardımıyla açıp yapışmaz bir tavada pişiriyoruz.
  9. Pişirirken kalan yağ ile her iki tarafını da fırçalayalım. Afiyet olsun.

Tel ile ayrılmış bir tavada fotoğraflı yağlı katmer tarifi

  • Mevsim
  • tatlı tarifi
  • cips
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • fritözde
  • telefon
  • Urfa yemekleri
  • sıvı yağ
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Gevrek mercimek turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın