Gevrek mercimek turtası

Çıtır Mercimek Böreği Tarifi Malzemeler

  • 300 gram yeşil mercimek
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım demet maydanoz

Sosu hazırlamak için:

  • 1.5 çay kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı su

yukarı:

  • 1 yumurta sarısı

Çıtır mercimekli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle iç harcı hazırlamak için; Yıkanmış yeşil mercimekleri bir tencereye alıp iki parmağımızla kapatıyoruz, 20-30 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  2. Doğranmış soğanları yağda kavuralım.
  3. Domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Daha sonra mercimekleri ekleyin, bir iki dakika pişirin, maydanozu ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırarak sosu hazırlayın.
  6. Hamuru tezgahın üzerine alıp sulu yağ ile eşit şekilde ıslatalım.
  7. Ardından kağıdın önce bir tarafını, ardından diğer tarafını katlayın, dikdörtgen olacak.
  8. Dolguyu hamur boyunca koyun.
  9. Daha sonra rulo şeklinde sarıp bıçakla eşit şekilde keselim.
  10. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizinize yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirelim.

Çıtır çıtır mercimekli turta tarifi

  • (mercimek ile
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çikolatalı brioche ganaj

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın