Dana göğüslü kuskus

Kuskus ve dana göğsü tarifi için malzemeler

  • 300 gram dana göğüs eti
  • 2 havuç
  • 3-4 patates
  • 1 kabak
  • Nohut (ben haşlanmış 1 paket hazır kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • yaklaşık 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 kutu bulgur kuskus (hazır paket) ince bulgur
  • Malzemeleri ve baharatları dilediğiniz gibi ekleyebilirsiniz.

Dana göğüsten kuskus nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle bir tencereye zeytinyağını ekleyelim.
  2. Üzerine dana göğüsü ekleyip rengi açık kahverengi olana kadar pişirelim.
  3. Köri, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Karıştırdıktan sonra salça ve sebzeleri ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Daha sonra et suyunu suda eritelim ve ara öğünümüzün üzerini örtecek kadar ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Hadi pişirelim.
  7. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatıp kuskusu alıp geniş bir kaseye alalım (boyunu dilediğiniz gibi ayarlayın)
  8. Ben 2 su bardağı kullandım ve üzerine sıcak su, tereyağı ve hafif tuzu ekleyip karıştıralım (dilerseniz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz).
  9. Önce kuskusu servis tabağına alalım, ardından üzerine yemeği ekleyelim afiyet olsun.

Dana eti ile kuskus tarifi

  • tatlı tarifi
  • Dana
  • göğüs
  • ile birlikte
  • kuskus
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

Tavuklu Patates Yemeği (bir tencerede)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın