Kemikli mercimek çorbası

Mercimek çorbası tarifi malzemeleri

  • 3-4 küçük kemiksiz et
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan küp şeklinde doğranmış
  • 2 adet patates püresi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Kemikli mercimek çorbası nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıymayı suda haşlayın.
  2. 20-25 dakika sonra mercimek, patates ve soğanı ekleyin.
  3. Kimyonu koyun, kapağını kapatın ve yumuşayana kadar bekleyin.
  4. Bütün mercimekler açılıp rengi değişince biraz sıcak su ilave edin.
  5. Piştiğinde blender yardımı ile çorbayı çekiyoruz.
  6. Daha sonra pul biber, sıvı yağ, nane ve biraz salçayı tavaya alıp çorbaya döküp karıştırıyoruz. Hizmet etmeye hazırlanın.

Mercimek çorbası resimleri

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kemikli
  • mercimek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Turşu kırmızı pancar ve siyah havuç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın