Mini zeytinli ekmek

Küçük zeytinli ekmek tarifi için malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Bir bardak ılık sudan 1 parmak az
  • 1 çay kaşığı yaş maya (dolu değil)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kurutulmuş domates (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı doğranmış zeytin
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik

Zeytinli mini ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Baharatlar hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım, hamur sertleşince baharatları ekleyip 2 dakika daha yoğuralım. 30 dakika üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  2. 30 dakika sonunda dört eşit parçaya bölelim, tepsiye dizip üzerini örtüp 30 dakika bu şekilde bırakalım.
  3. Üzerine biraz un serpip şekil verebilirsiniz (biraz unla şekil verecek alet)
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Zeytinli küçük ekmek tarifi

  • “ekmek
  • tatlı tarifi
  • mini
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinli

sonraki haber:

Türk Tavuk Şiş Lokumu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın