şeker kamışı

ekerpare tarifi malzemeleri

  • 125 gr müshil margarin
  • 2 yumurta (bir sarısında)
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçmek için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2-4 damla limon suyu

Shukbari tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle şerbeti kaynatmaya başlıyoruz şeker ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Piştikten sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz.
  4. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Şekillendirip tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  6. Piştiğinde ilk ısınan tatlıya ılık şerbeti dökün ve diğer fırın tepsisiyle tepsiyi kapatın.
  7. İçeceğin tadı güzel olana kadar ters çevirin ☺️.

Resimli yemek tarifi nasıl yapılır?

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Dondurmalı İrmik Halawa (Garantili)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın