medyauzmani.com

pratik elma tatlısı

pratik elma tatlısı tarifi malzemeleri

  • Aynı büyüklükte 8-9 elma
  • 1-1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı soğuk su

Süslemek istendiği gibi

  • ceviz çekirdeği
  • chantilly krem
  • dondurma
  • cömert
  • karamel sosu
  • Çikolata sosu vb. (Elma sayısı da talebe göre değişir tabii ki kullanmak istediğiniz saksının büyüklüğüne göre)

Pratik elmalı tatlı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 8-9 elmayı yıkarız. Onları soyuyoruz.
  2. Elmayı kabakların çekirdeğini çıkarır gibi içinden çıkarıyoruz.
  3. Diğer elmaları, elmaları soyarken kararmaması için soğuk su dolu bir kapta bekletin.
  4. Tüm elmaları soyduktan sonra tencereye alın. (Ben orta boy çelik bir tava kullandım) Ardından her bir elmayı toz şekerle dolduruyoruz.
  5. Etrafına birkaç yemek kaşığı dökün.
  6. Küçük bir ocakta çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30-35 dakika pişirin.
  7. Elmalar 30-35 dakika sonra çok yumuşamışsa ve suyunu çekmemişse tencerenin kapağını biraz açık bırakıp biraz daha suyunu çekmesini bekliyoruz.
  8. Tüm suyu emmenize gerek yoktur. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  9. Sıcak veya soğuk iyidir. Daha hafif olmasını istiyorsanız resimdeki gibi normal yiyebilirsiniz 😁. Herkese iyi seyirler ve şifalar.

Not: Bu pratik elmalı tatlıyı yaparken diğer yemeklerin de bakımını yapabilirsiniz.

Resimli pratik elmalı tatlı tarifi

  • (Egzersiz yapmak)
  • tatlı tarifi
  • alma
  • elma tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

şeker kamışı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın