zeytinyağı ruloları

Zeytinyağlı dürüm tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 büyük soğan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi

Zeytinyağlı sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pirincimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Üzerine doğranmış soğan, domates ve maydanozu ekleyin.
  3. Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Evde limon tuzu varsa 2-3 adet limon atabilirsiniz, daha iyi asit verir.
  5. Doldurma tuzunu kağıdınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Sararken uç kısımlarını kesmiyorum bozulsun diye, beğenmezsen kesebilirsin.
  7. Kapaklardan 2 cm yukarıda olacak şekilde su ekliyorum.
  8. Kısık ateşte yaklaşık iki saat pişirin.
  9. Ocaktan almaya yakın 1 su bardağı zeytinyağını ekleyip biraz daha pişirin ve altını kapatın. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊💐

zeytinyağlı sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Sarma
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinyağı ile

sonraki haber:

pratik elma tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın