medyauzmani.com

Taş Kdaif

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru hazırlamak için

  • 3 su bardağı su
  • 2 bardak un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • bir tutam tuz
  • ceviz

İrmik kreması için.

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik

şerbet

  • 2 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • yarım limon suyu

Taş Kdaif tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle bir şerbetin içine şeker ve suyu koyun, 10 dakika kaynattıktan sonra limonu ekleyin, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın, altını kapatın ve soğumaya bırakın. )
  2. Hamur için malzemeleri karıştırın.
  3. Krep hamuru gibi olacak kıvamı yüz yüze gelene kadar 15-20 dakika dinlendirilir.
  4. Tavayı ocağa alıp ısıtalım, küçük bir kepçe ile alıp tavaya dökelim çay tabağı büyüklüğünde olacak.
  5. Kısık ateşte sadece tencerenin yüzeyinde pişirin.
  6. Soğumadan önce üzeri komak veya ceviz ile kaplanır ve kenarlarına bastırılır.
  7. Bol yağda kızartın ve soğumadan önce şerbetin içine dökün, 5 dakika şerbette bekletip servis yapın.
  8. İrmik kremasını yapmak için sütü ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar pişirin, kapatıldığında sıvılaşabilir.
  9. Soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Resimli taş kadayıf tarifi

  • tatlı tarifi
  • kadayıf
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • çakıl
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çıtır tatlılar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın