peynirli hamur işleri

Cheesecake tarifi malzemeleri

  • 3 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 paket kuru instant maya
  • Un (yaklaşık 7.5 su bardağı)

Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

İyi günler ⚘

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp tekrar yoğuralım.
  4. Üzerini örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  5. Yükselen hamuru tekrar yoğurup beze bölelim.
  6. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika daha dinlenmeye bırakın. Bu şekil vermeyi kolaylaştıracaktır.
  7. Bezeye istediğimiz şekli verelim ve yağlanmış tepsi veya kağıt üzerine yerleştirelim.
  8. Tekrar üzerini örtüp bir saat daha dinlenmeye bırakın.
  9. Ayırdığımız yumurtanın sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip hamurun üzerine tartalım.
  10. Yumurtalara eklenen süt, hamur işlerinin daha iyi kızarmasını sağlar.
  11. Çörek otu ve susam tohumlarını alalım.
  12. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Resimli peynirli börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

Kıyılmış Patates Turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın