Sirt Tarzı Dolma Karışımı

Sirt Usulü Karışık Dolgu Tarifi İçin Malzemeler

iç malzeme

  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 300 gr orta yağlı dana veya kuzu eti (çizgiler arasında kesilmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı pirinç
  • 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası

baharat.

  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber veya toz kırmızı biber
  • yeterli tuz

yukarı ;

  • bir avuç sumak

muhafazalar;

  • 20 kuru patlıcan
  • 20 adet kuru acı biber
  • yeşil lahana
  • üzüm yaprağı

Sirt Dolması Tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tüm malzemeler doğranmış soğan, biber, maydanoz, domates ve et geniş bir kaba alınır.
  2. Ardından salçayı, baharatları ve yağı ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Yıkanmış pirinci karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Derin bir tencerede suyu kaynatalım.
  5. Önce kuru biberi kaynayan suya sonra patlıcanı koyup biraz yumuşayınca çıkaralım.
  6. Aynı işlemi lahananın içinde temiz suda yapalım.
  7. Yaprakları tuz bitene kadar suda bekletin ve yıkayın.
  8. Tüm hazırlıklarımız bittikten sonra dolum işlemine geçelim.
  9. Biberleri ve patlıcanı dolduralım, kemikli etiniz varsa tencereye koyabilirsiniz (lezzet katacaktır).
  10. Doldurduğumuz kuruları bağlayalım.
  11. Daha sonra lahanayı ve yapraklarını rulo yapıp tencereye koyuyorum.
  12. Bir tencereye sumak alıp yaklaşık 1 litre su ekleyip 2-3 dakika kaynatalım.
  13. Doldurmalarımızın üzerine çeşme taşı veya tabak koyup süzgeç yardımıyla sumak suyunu dökelim.
  14. Suyu aşmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz, bir parmak eksik.
  15. Doldurma kaynadıktan sonra ısıyı azaltalım. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirelim.
  16. Pişmiş etimizi dinlendirip servis edelim, deneyecek olanlar için tadı harika 😋.

Not: Ölçüleri yarıya indirerek daha az şey yapabilirsiniz. Bu boyutlar 28 inçlik büyük bir kase içindir.

Resimli Sirt Usulü Karışık Dolma Tarifi

  • tatlı tarifi
  • dolgu
  • karışık
  • kek tarifleri
  • sirt
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

doldurulmuş yapraklar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın