Kaşar peynirli köfte Balkan mutfağında popülerdir. Sırbistan, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek veya Kosova hangi ülkeye giderseniz gidin restoran menülerinde mutlaka kaşarlı köfte bulacaksınız. Çok lezzetli ve doyurucu bu tarifi deneyen herkes çok beğeniyor. Üstelik bir parça köfte bile içinizi doldurmaya yeter.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 750 gr dana kıyma
- 250 gram kıyma
- 150 gram çedar peyniri
- 2 rendelenmiş soğan
- 4 dilim çıtır bayat ekmek
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kara biber
yapılışı
Kıyılmış ve kıyılmış etleri iki kez bir karıştırma kabına aktarın. Rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları ekleyerek yoğurun.
Yoğurt 25-30 dakika yoğurulur, küçük küpler halinde kesilmiş kaşar peynirini kıymanın içine ilave edip tekrar yoğurun. Daha sonra üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Ellerinizi zeytinyağı ile yağlayın ve yumurta büyüklüğünde kıyma alın. Daha sonra avucunuzun içinde şekil verin ve yağlanmış yapışmaz tavada kızartın.
Dileyen hazır köftelere bir kaşık krema ilave edebilir. Tadının çok güzel olduğundan emin olabilirsiniz.