Kıyılmış patlıcan yemeği

Kıyma ile patlıcan tarifi için malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan (kişi sayısına göre ayarlayın)

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

iç harç için

  • 400 gram kıyılmış dana eti
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

yukarı;

  • Domates
  • çedar peyniri

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Doğranmış patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak patlıcanı iki parmak kalınlığında kesip tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra kurutup kızgın yağda kızartıp tepsiye alıyoruz.
  2. İçi için: Tavaya zeytinyağı ve soğanı koyup karıştırın.
  3. Ardından kıymayı ekleyip kavurun, baharatları ve salçayı ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Patlıcanın içini kaşık yardımıyla eziyoruz ve harcı içine koyuyoruz.
  5. Üzerine domates dilimleri ve kaşar peyniri koyun.
  6. Salçalı suyu yapıp tepsiye döküyoruz.
  7. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin (20 dakika yeterli olacaktır).

Çok lezzetli bir tarif kim deneyecek afiyet olsun 😊👌🏻.

Et ve patlıcan tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kıyılmış et ile
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Limonlu haşhaşlı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın