Dereotu pasta kesici tarifi

Kıyılmış dereotu böreği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 125 gr tereyağı, yumuşatılmış, oda sıcaklığında
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı için)
  • 4 su bardağı un (azar azar ekleyin)
  • Susam
  • kimyon

Dereotu yoğrulmuş börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Herkese merhaba, ufalanan hamurlu çok lezzetli bir dereotu böreği tarifim var. videolu tarif için;

  1. Un dışındaki tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Hamur parçalarını kesin ve aralarına peynir koyun.
  3. Tüm hamur oluştuktan sonra hamur için ayırdığımız yumurtanın sarısını fırçalayın ve susam ve çörek otu serpin.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Resimli Kıyı Kır Dereotu Böreği Tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kesimler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Lezzetli Soğan Peynirli Gözleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın