pratik profiterol

Pratik profiterol tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 gr tereyağı veya ghee (8,5 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta

krema için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet krem ​​şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt (krema için)

yukarı;

  • Çikolata sosu hazır

Pratik bir profiterol tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağı ve ılık suyu bir tencereye alıp kaynatın.
  2. Unu kaynayan karışıma koyun ve birkaç dakika kızartın.
  3. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. (!! Karışım soğumadan yumurta eklersek yumurtalar kırılır).
  4. Soğuyan karışıma yumurtaları teker teker ekleyin. Her kırık yumurtadan sonra iyice karıştırın.
  5. Bir tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye aralarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde yerleştirin. 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.
  6. Kremayı hazırlamak için süt, un ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
  7. Kaynayan kremayı bir kenarda bekletin ve soğumaya bırakın.
  8. Yarım su bardağı süt ile hazırladığımız krem ​​şantiyi soğuyan kremaya ekleyip karıştıralım.
  9. Fırından çıkardığımız hamur soğuduktan sonra bıçakla ortasından ayırıp krema ile dolduruyoruz.
  10. Son olarak üzerindeki tarife göre hazırladığımız çikolata sosu ile servis edelim. Afiyet olsun….

Resimli pratik profiterol tarifi

  • (Egzersiz yapmak)
  • tatlı tarifi
  • krema tarifleri
  • kek tarifleri
  • Profiterol
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Havuçlu tarçınlı kek ️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın