Zeytinyağı ile doldurulmuş kabak çiçekleri

Zeytinyağı ile doldurulmuş kabak çiçeği malzemeleri

  • 20-25 kabak çiçeği
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • sekiz
  • maydanoz
  • Dereotu
  • yeşil soğan
  • karabiber
  • tuz
  • zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kabak çiçeklerini yıkayıp, taç yapraklarını ve saplarını ayıkladıktan sonra küçük bir kaşıkla veya elinizle içini kazıyarak çıkarıyoruz.
  2. Soğanları ince ince doğradıktan sonra zeytinyağında kavurun, rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın, pirinci ekleyin, bir çay kaşığı kuru nane ekleyin ve karıştırın. Ardından domates salçasını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Doğranmış sebzeleri ekleyip karıştırın, karabiber, ince kıyılmış sarımsak ekleyin, yarım çay bardağı su ekleyin ve demlenmeye bırakın.
  4. Soğuyan iç harcı bir çay kaşığı yardımıyla çiçeğe dolduruyoruz, fazla doldurmamaya özen gösteriyoruz, içleri patlamaması için bir kenara koyuyoruz.
  5. Bir kaşık zeytinyağı, tuz ve bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin şimdiden afiyet olsun 🙂 Seramızdan kabak çiçeği, denerseniz yorum yapabilirsiniz, teşekkürler🙃

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi

  • tatlı tarifi
  • çiçeği
  • doldurulmuş
  • Tarif ekle
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • sıvı yağ
  • Gıda
  • zeytin

sonraki haber:

mum halkası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın