Evde kazandibi nasıl yapılır (video)

Evde kazandibi nasıl yapılır için malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı şeker

Bardak boyutu 200 ml

Evde kazandibi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip 1 dakika kadar çırpalım, ardından orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kaynayana kadar bekleyelim.
  2. Kaynamaya başlayan muhallebinin altını kısın, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve 2 dakika daha karıştırarak kaynatın ve muhallebi hazır.
  3. Tepsi olarak dikdörtgen bordür kullandım. Tepsinin her tarafını ghee ile iyice yağlayalım, hepsini resimlerde gösterelim, bir çay bardağı şekere geçelim ve şekerin her tarafına eşit şekilde yapışmasını sağlayalım.
  4. Üzerine 5-6 top şeker dökelim ve tepsinin her tarafına yayalım, tepsiyi ocağın en büyük kısmına koyup ters çevirelim ve altını tutmasını sağlayalım.
  5. Muhallebi suyu emdikçe dibini tutacak, koktuğunu ve karamelize olduğunu fark edeceksiniz.
  6. Alt tepsiyi bir kenara alıp mikserle 1 dakika çırpalım kalan pudingi tepsiye dökelim daha sonra muhallebiyi tepsiye dökelim ve tepsinin her tarafına yayın.
  7. Son tatlı kazanını tepsiden kolayca çıkarmak için fırın tepsisine yarım sürahi buzlu su dökün. Varsa kar taneleri atalım ve üzerlerine bir kazan koyalım. Bir saat bu şekilde kalmasına izin verin.
  8. Oda sıcaklığına gelince kazanın altını buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  9. Uygun şekerlemeyi bıçakla istediğiniz büyüklükte, kare şeklinde keselim veya rulo şekli vererek servis tabaklarına alalım.
  10. Bu şekilde kazanın dibi hazır, dilerseniz üzerine normal dondurma ile servis edebilirsiniz, deneyecek arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.

evde kazandibi nasıl yapılır

  • tatlı tarifi
  • derin tarifler
  • Evde
  • harika
  • puding
  • Nasıl
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Yapabilmek
  • Urfa yemekleri
  • video
  • Yapmak?
  • Gıda

sonraki haber:

Un kremalı sıvı tatlılık

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın