Islak Limonlu Kek (İnsanlar Revani sanıyor)

Nemli Limonlu Kek Malzemeleri (Revani sanıyor)

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 dolu su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

sosu için

  • 1 su bardağı su
  • Yarım bardak limon suyu
  • 1 su bardağı şeker yarım su bardağından fazla

Nemli limonlu kek (insanlar Revani sanıyor) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm sos malzemelerini şeker eriyene kadar karıştırın, ardından ocaktan alın.
  2. Kek için yumurta, vanilya ve şekeri mikserle rengi açılana kadar çırpın.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  4. Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin, ardından sıvı malzemelerle tekrar çırpın.
  5. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, zencefil ve haşhaş ekleyin ve son bir kez çırpın.
  6. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede pişirin.
  7. Kek ılıdıktan sonra çatalla delikler açıp üzerlerine sıcak olan şerbeti dökün.

Kesinlikle soğuk yemenizi tavsiye ederim Revani gibi denediğinizde benimle de fotoğrafını paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Fotoğraflı Islak Limonlu Kek Tarifi

  • tatlı tarifi
  • görenler
  • ıslak
  • Kek
  • Limon
  • kek tarifleri
  • yonga
  • inanır
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

burma baklavası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın