kızarmış patates

Patates graten tarifi malzemeleri

  • 1 kilo patates (kişi sayısına göre ayarlayın)
  • 300 ml sıvı krema
  • 150 ml süt (1 su bardağından az)
  • 1 çay kaşığı biberiye tuzu (tatmak için baharat ekleyin)
  • çedar peyniri

Patatesli graten tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri ince dilimler halinde kesin, tepsiye koyun, krema malzemelerini karıştırın ve harcı patateslerin üzerine dökün.
  2. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve aynı şekilde ikinci katı koyun ve kalan kremayı üzerine dökün ve üzerine kaşar peynirini ekleyin.
  3. Pişirme kağıdını ıslatıp üzerini örtün ve kontrollü fırında 190 derecede 45 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp üzeri kızarınca servis edebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun ✨😊👌🏻.

Patates graten tarifi

  • tatlı tarifi
  • kemikler
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

diyet bezelye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın