elmalı kurabiye

Pireks kurabiye tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Elma harcı için.

  • 4 büyük elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5-6 ceviz

Borcam’da Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak elmalı harcı için elmaları soyup rendeleyelim ve tencereye alıp pişmeye bırakalım, üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  2. Tarçın ve dövülmüş cevizi karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için kenara alın.
  3. Kurabiye hamuru için yumurta, sıvı yağ, tereyağı (oda sıcaklığında) ve şekeri iyice çırpın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş unlayarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan elma büyüklüğünde beze yapıp bisküvilerin üzerine yayıp dondurucu poşetine koyalım.
  5. Borunu katı yağ ile yağlayalım ve kalan macunu borcama düzgün bir şekilde koyalım. Üzerine soğuyan elmalı harcı yayalım. Derin dondurucuda biraz sertleşen hamuru rendeleyelim.
  6. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Elmalı kurabiyelerimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Çok sevilen bu güzel kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim. 🌸🌸🌸.

Borcam’da resimli elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • borçlarımda
  • tatlı tarifi
  • alma
  • Bir elma:
  • hamur tarifleri
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

lezzetli pirinç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın