Pankekleri hamur suyu kıvamında pişirin

Kızarmış börek tarifi malzemeleri

  • 2 yufka hamuru
  • Yarım su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

içeri

  • ezin peyniri
  • maydanoz

Su böreği ile kıvamlı börek hamuru nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurta, süt, süt, yağ, tuz ve kabartma tozunu bir kaseye alıp çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.
  2. Hamuru açın ve ince parçalar halinde kesin. Dilimledikten sonra yaptığımız karışıma döküp hamuru iyice ıslatıyoruz.
  3. Hamurun içi için maydanozu ince ince doğradıktan sonra bir kapta peynirle karıştırıyoruz.
  4. Islak hamurun yarısını tepsiyi tamamen kaplayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine peynirli karışımı ekleyin. Peynirin geri kalanını peyniri kaplayacak şekilde üstüne koyun.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun :).

Suda pan börek tarifi fotoğraflı kıvamda börek

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • ahenk içinde
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • senin için
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

İnce hamur işleri (benim yaptığım gibi yaptım 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın