Ekmek ile köfte

köfte tarifi malzemeleri

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1,5 bayat ekmek (genel ekmek daha iyidir)
  • 1 soğan
  • maydanoz
  • Tuz, karabiber ve kimyonlu pul biber (çok az)
  • 1 yumurta (isteğe bağlı)
  • biraz yağ

Ekmek tarifi ile köfte nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce 1,5 bayat ekmeği ufalıyoruz. (Bir rondodan geçirebilirsiniz).
  2. Kıymayı bir kaseye alıyoruz, içindeki soğanı rendeliyoruz (küçük, ince parçalar halinde olabilir), doğrayın, maydanozu ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin, biraz yoğurun.
  3. Daha sonra bir parça ekmek ekleyin, yumurtaları kırın, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip koyulaşana kadar yoğurun (yapısı olsun diye yoğurduğunuz köfteleri koyunca dağılmıyorsa sorun yok, hepsini kaldırın ve yavaş yavaş kaldırın) onları kaseye koyun)
  4. Daha sonra can eriği gibi elimize alıp sarıyoruz, sıkıyoruz, oval bir şekil veriyoruz ve tepsiye diziyoruz. Köftelerimiz kızartmaya hazırdır (tercihen tepsi ile birlikte 30-45 dakika buzdolabında bekletiniz).
  5. Tavamıza sıvı yağı (ayçiçeği) ekleyip köfteleri kızartıyoruz (bir tarafını 1,5-2 dakika pişirmemiz yeterli çünkü köfteler çok çabuk pişiyor) ve sıcak olarak servis ediyoruz.

Yeme İpucu: 4 Çeyrek taze ekmek yapmanızı ve ekmeklerin arasına köfte, marul, soğan ve domates koymanızı tavsiye ederim. Tabii ki içecekler. Afiyet olsun 👏🏻

Ekmek ile köfte tarifi

  • (ekmek ile)
  • tatlı tarifi
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

chokerty kabab

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın