Patates Tavası denilince akla farklı sebzelerle fırında yapılan bir yemek gelir. Ancak vereceğimiz tarif hem kahvaltılık hem de doyurucu.
Kaşar peynirli patates kızartması, kahvaltı sofralarında herkesin isteyeceği bir tariftir. Üstelik daha az malzeme ile en az 2-4 kişi rahatlıkla beslenebilmektedir. Ayrıca kapıya gelen misafirleriniz için de harika bir ikram olabilir. Birkaç dilim domates ve iki dilim simit veya simit ile iyi olur.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 3 patates
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Sebze yağı
yapılışı
Öncelikle patatesleri soyup rendeleyin. Doğranmış patatesleri bir kase suya aktarın. 1-2 dakika bekledikten sonra suyunu iyice sıkın ve başka bir kaba aktarın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
4-5 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Yağ ısınınca harca ekleyin. Kapağı kapatın ve orta ateşte pişirin. Piştikten sonra bir tabak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafı altın sarısı olana kadar pişirin.