Hünkar’ı seviyorum

Hünkar Beğendi Tarifi Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 yeşil biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • tuz biber

beğeninize

  • 3 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz

Hünkar Beğendi tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Zamandan tasarruf etmek için eti düdüklü tencereye atarak 35 dakika pişirelim, pişerken tuz ve bir baş soğan ilave edebilirsiniz.
  2. Patlıcanı fırında közleyerek soymak için.
  3. Ayrı bir kapta unu tereyağına ekleyelim, rengi biraz değişince közlenmiş patlıcanı ekleyip ezerek karıştıralım. Aynı kıvama gelince bir çay bardağı sütü ekleyip emene kadar karıştıralım.
  4. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırmaya devam edelim. Pişen etleri salça, soğan ve biberle birlikte düdüklü tencerede kavuralım ve üzerine ekleyelim.
  5. Altta patlıcan üstte etimiz ile servis edelim. Afiyet olsun 🤌.

Resimli Hünkar Beğendi tarifi

  • Gibi
  • tatlı tarifi
  • Sultan
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Karnabahar köftesi vegan

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın