Tarçınlı pandispanya ekmeği

Tarçınlı Pandispanya Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 bardak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un

içeri

  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Hamuru yaymak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

dondurmak

  • 150 gram labne
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 paket vanilya özü veya vanilya şekeri

Yumuşacık tarçınlı çörek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanır.
  2. Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.
  3. İç malzemeler karıştırılır.
  4. Hamur masanın üzerinde dikdörtgen şeklinde açılır.
  5. Tereyağı sürülür.
  6. Üzerine bol miktarda iç maddesi püskürtülür.
  7. Enlemesine rulo yapıp iki enine kesin.
  8. Bunları tek tek muffin tepsisine koyun. 15 dakika bekletilir.
  9. 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  10. Ilıkken üzerine hazırlanan süslemeler yayılır ve istenirse üzerine biraz tarçın eklenebilir.

Resimlerle Yumuşak Tarçınlı Çörek Tarifi

  • börek tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarçın
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • narin

Sonraki haber:

Tarçınlı pandispanya ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın