Dondurucudan kabak çiçeği

Dondurucudan kabak çiçeği tarifi malzemeleri

  • 30 kabak çiçeği

iç harç için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (varsa zeytinyağı)
  • 10 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 6 dal taze nane
  • 1 soğan

baharat.

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar pekmezi
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Diğer baharatlar gereklidir

sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Dondurucudan kabak çiçeği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Pirinci önce yarım saat bekletin.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  3. Kızaran soğanların üzerine pilavımızı koyup soğanlarla birlikte bir dakika kavuralım.
  4. Kavrulan pilavın üzerine baharatları ve nar ekşisini koyup karıştıralım ve altını kapatalım.
  5. Yeşillikleri ince ince doğrayıp iç harcımıza ekleyelim. Şeker ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Çiçeklerin içine bir tatlı kaşığı pirinç şerbetinden koyup ağızlarını kapatalım ve saklama kavanozuna koyalım.
  7. Buzluğa kaldıralım.
  8. Çiçekleri pişirmek istediğimizde derin dondurucudan çıkarıp buzunu çözmeden pişirme tenceresine ağızları yukarı gelecek şekilde koyalım.
  9. Üzerine sıcak su ve zeytinyağını koyup 20 dakika kısık ateşte çiçeklerin içi iyice pişene kadar pişirelim.
  10. Pişen çiçekleri ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edelim. (Zeytinyağlı yaptım isterseniz sosuna salça veya ketçap koyabilirsiniz.) Afiyet olsun 😋🤌

Resimlerle dondurucudan kabak çiçeği tarifi

  • börek tarifi
  • dondurucudan
  • çiçek
  • Kabak,
  • tarifler
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Ayvalı Havuçlu Pilav ve Et

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın