patlıcan karnavalı

patlıcanlı börek tarifi malzemeleri

  • 5 yaprak hamur
  • 3-4 patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 4 orta boy domates
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • Sebze yağı
  • sos için sos
  • 1.5 çay kaşığı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

sürmek

  • 1 yumurta sarısı
Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ben 5 yufka için ölçü verdim ama daha az börek yapmak isterseniz malzemeleri azaltabilirsiniz. Ben hepsini toplayıp dondurucuya koydum eğer 3 kat hamurla yapmak isterseniz malzemeleri birer birer azaltabilirsiniz.
  2. Öncelikle geniş bir tavada soğan ve biberi ince ince doğrayın ve az yağda kavurun.
  3. Hemen ardından patlıcanı şeritler halinde soyup zar filmden küçük küpler halinde kesip hafif kavrulmuş soğanlara ekliyoruz. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  4. İyice kavrulunca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri ilave edip suyu bitene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Diğer yandan sos malzemelerini güzelce karıştırıp kenara alın. Yufkalardan bir tanesini bütün olarak açıp bu sostan 3-4 yemek kaşığı döküyoruz ve fırça yardımıyla her tarafına yayıyoruz.
  6. Hamuru resimde gördüğünüz gibi bir uçtan diğer uca kapatın ve 6 eşit parçaya bölün. Her üçgenin geniş kenarına 1,5 yemek kaşığı patlıcan harcı koyup kalem hamur gibi açıp tepsiye dizin.
  7. Bir bıçak yardımıyla dibe inmemesi için çukurlar açıp sarısını sürüyoruz.
  8. 200 derece fırında nar gibi kızartıyoruz ve afiyetle yiyoruz. Denemek isteyenlere bol şans.

Patlıcanlı patlıcanlı börek tarifi

Patlıcanlı Karniarik ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın