patlıcanlı börek tarifi malzemeleri
- 5 yaprak hamur
- 3-4 patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 4 orta boy domates
- tuz
- karabiber
- acı biber
- Sebze yağı
- sos için sos
- 1.5 çay kaşığı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
sürmek
- 1 yumurta sarısı
Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ben 5 yufka için ölçü verdim ama daha az börek yapmak isterseniz malzemeleri azaltabilirsiniz. Ben hepsini toplayıp dondurucuya koydum eğer 3 kat hamurla yapmak isterseniz malzemeleri birer birer azaltabilirsiniz.
- Öncelikle geniş bir tavada soğan ve biberi ince ince doğrayın ve az yağda kavurun.
- Hemen ardından patlıcanı şeritler halinde soyup zar filmden küçük küpler halinde kesip hafif kavrulmuş soğanlara ekliyoruz. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
- İyice kavrulunca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri ilave edip suyu bitene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan sos malzemelerini güzelce karıştırıp kenara alın. Yufkalardan bir tanesini bütün olarak açıp bu sostan 3-4 yemek kaşığı döküyoruz ve fırça yardımıyla her tarafına yayıyoruz.
- Hamuru resimde gördüğünüz gibi bir uçtan diğer uca kapatın ve 6 eşit parçaya bölün. Her üçgenin geniş kenarına 1,5 yemek kaşığı patlıcan harcı koyup kalem hamur gibi açıp tepsiye dizin.
- Bir bıçak yardımıyla dibe inmemesi için çukurlar açıp sarısını sürüyoruz.
- 200 derece fırında nar gibi kızartıyoruz ve afiyetle yiyoruz. Denemek isteyenlere bol şans.
Patlıcanlı patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı Karniarik ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]