Zeytinyağlı kabak dolması

Zeytinyağlı kabak dolması için malzemeler

  • 1 kilo kabak

iç malzemeler için

  • 2 soğan
  • 2 su bardağı pirinç (ben Baldo kullanıyorum)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Çeyrek demet nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker veya 2 küp şeker
  • Kaynar su yeterlidir

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. İç harcı hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım, yeşillikleri ince ince doğrayalım, baharatları, salçayı, pirinç tuzunu, yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Ben dolmalarımın hepsini çiğden yapıyorum, deneyin, pişman olmayacaksınız.
  3. Kabağı soyalım ya da irice rendeleyelim, içini oyalım ve incecik sıyırmaya çalışalım ve ezmeden içlerini dolduralım.
  4. Üzerine küp küp domates koyalım, isterseniz benim dilimin üzerine kuru soğan koyabilirsiniz, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
  5. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim ve yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından dilerseniz soğuk ya da sıcak olarak servis edebiliriz, arzunuza kalmış. Afiyet olsun ❤️💐💦.

Zeytinyağlı kabak dolması, resimli tarif

  • börek tarifi
  • doldurulmuş
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Elma ve kereviz (pişmemiş)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın