Bayat ekmek topları

Bayat ekmek topları tarifi için malzemeler

  • Yarım bayat ekmek
  • 1 su bardağı su (ekmekleri ıslatmak için)
  • 1 yumurta
  • 15-20 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 tatlı biber
  • Bir çay bardağı beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • tuz
  • kırmızı biber

içeri

  • Çedar peyniri

Bayat ekmek topları tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Bayat ekmekler küçük küçük doğranır üzerine su eklenir ve 5-6 dakika yumuşayana kadar bekletilir.
  2. Doğranmış zeytin, biber, peynir, yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğurun.
  3. Toplar yapılır, ortasına peynir konulur ve tekrar yuvarlanır.
  4. Susamış taşaklarımızı bulalım. (Izgara susam yapsaydım daha lezzetli olurdu, bende susam kalmamıştı, ben beyaz susam kullandım).
  5. Tepsiye dizip 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  6. Soğumadan servise sunalım, afiyet olsun. 💗.

Fotoğraflı bayat ekmek topları tarifi

  • “ekmek
  • sırasında
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • toplar
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Airfryer’da Kahvaltı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın