Davet sofralarına yakışan Osmanlı yemekleri. Lezzeti ile mideye, görüntüsü ile göze hitap etmektedir. Zigetvar Valisi Tiryaki Hasanpaşa’nın konağında olduğu söyleniyor. Kızarmış etlerin fırına patates püresi konularak pişirilmesi esasına dayanır.
Önce püre ile başlayın. Patatesleri deri ile haşlayın. Kaynattıktan sonra soyuyoruz, dövüyoruz veya eziyoruz. Sütü karıştırıp ısıtıp tereyağını ekliyoruz. Soğuyunca yumurtayı kırıyoruz, kaşar peynirini rendeliyoruz, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. elimle kaşıdım. Büyük bir yıldız ucu sıkma torbasına koyup püreyi koyuyoruz.
Köfteler için soğanları rendeleyin ve suyunu süzün. Diğer malzemeleri ekleyip 10 dakika çırpın, biraz dinlendirin, büyük bir somunu kırın ve elinizde yuvarlayın.
Kase yapmak için çay bardağının altına ve ortasına bastırıp yuva yapıyoruz.
Tüm toplar bittiğinde fırça ile yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca biraz soğumasını bekliyoruz.
Patates püresini etin içine iki kez sıkarak sıkma torbasına dolduruyoruz. Küçük bir tencerede sıvı yağ ve salçayı ısıtıp bir su bardağı su ilave edip bir süre pişirerek domates sosu yapıyoruz.
Etin seviyesini geçmeyecek şekilde sosu döküp tekrar 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Püre biraz kahverengi ise en iyi görünür. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]