Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi (videolu)

Zeytinyağlı patlıcan tarifi için malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 500 gr.
  • 6 karabiber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber
  • Yarım su bardağı su / az gelirse yarım su bardağı ekleyebilirsiniz.
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

yağda kızartmak

  • Sebze yağı

Zeytinyağlı patlıcan tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayıp hazır hale getirelim, ardından patlıcanı boydan boya çeşitli bir şekilde soyup saplarını koparmadan sadece yeşil kısmını keselim.
  2. Ardından patlıcanın uç kısmından aşağıya doğru 3-4 parça kesip yelpaze şekli verelim, domates ve soğanların kabuklarını soyup tekrar yemeklik ve küp şeklinde doğrayalım.
  3. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkardıktan sonra küçük risotto şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
  4. Yemeğimizi pişirmeye geçelim, öncelikle kızgın yağda patlıcanların her tarafını güzelce kızartalım, hafif kızarması yeterli, çok kızartmaya gerek yok.
  5. Ardından iç harcını yapmaya geçelim, tavaya sıvı yağı ekleyip biraz kızdırdıktan sonra üzerine soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  6. Ardından biberi ekleyip bir iki dakika daha kavurun, ardından salçayı ekleyip birkaç kez karıştırın, domates, sarımsak ve karabiber tuzunu ekleyip kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Ardından patlıcanı uygun bir tencereye veya tavaya alalım, kesilen kısımlara iç harcından yeteri kadar ilave edip üzerine yarım çay bardağı su dökelim, gerekirse ilave edebilirsiniz.
  8. Orta ateşte 20-25 dakika kadar üzeri kapalı pişirelim.Deneyeceklere afiyet olsun.

Zeytinyağlı patlıcan yemeği resimli tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • videolu
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Rüzgar gülü kurabiyesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın