Kıymalı karnabahar yemeği

karnabahar tarifi malzemeleri

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 soğan
  • 200 gr kıyma (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu (isteğe bağlı)
  • tuz
  • tatlı toz biber
  • Karabiber (isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz)
  • Sebze yağı

Kıymalı karnabahar yemeği nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Kış aylarının vazgeçilmezi karnabahar yemeğini yapmak için önce karnabaharların çiçeklerini ayırıp yıkıyoruz.
  2. Daha sonra doğradığımız çiçekleri bıçak yardımıyla daha küçük olacak şekilde kesip orta boy bir tencerede kıymayı sıvı yağda kızartıyoruz.
  3. Ardından soğanla birlikte kavurun ve 1-2 dakika kavurmanız yeterli sonra salça, salça ve baharatları ekleyip kavurun.
  4. En son karnabaharı ekliyoruz ve salçayı karnabaharı kaplayana kadar karıştırarak kavurma işlemine devam ediyoruz.
  5. Son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.

Resimli et ve karnabahar tarifi

  • börek tarifi
  • Karnıbahar
  • kıyma ile
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kilo kaybı için karnabahar kızartması (videolu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın