Chehel Mahshi (kıymalı kabak dolması)

Chehel Mahshi tarifi için malzemeler (kıymalı kabak dolması)

  • 6 küçük kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tabak kıymalı çorba
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 yemek kaşığı domates sosu (1 su bardağı)
  • domits corso
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz
  • kızartma yağı

sosu için

  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Süheyl Mahşi (kıymalı kabak dolması) tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Kabak üzerine çatalla çizikler atılır ve oyulur.
  2. Tüm parçalar kızgın yağda kızartılır.
  3. İç harcı için tavaya soğan, biber ve sarımsağı ekleyip kıymayı kavurun.
  4. Domates sosu ekleyin ve kızartın.
  5. Baharatları ve sosu ekleyip karıştırın.
  6. Humus ve tuzu ayarlayıp içini dolduralım.
  7. Üzerine domatesli kapak yapalım.
  8. Sosu için salçayı sıcak suda açalım.
  9. Üzerine döküp 180 derece fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun 🤩.

Resimlerle Suhail Mohsi (Kıymalı Kabak Dolması) Tarifi

  • börek tarifi
  • doldurulmuş
  • Kabak,
  • kıyma ile
  • dünyanın sonu
  • kek tarifleri
  • Şahil
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Meşhur Çakalı Menemini (videolu tarif)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın