Merhabalar, bugün sizlerle Ramazan ayında iftar sofralarınıza çok yakışan, lezzetli ve yorulmadan hazırlayabileceğiniz “Domates Püreli Tavuk Sote” tarifini paylaşmak istiyorum.
Öncelikle derisiz, kemiksiz pirzolalarımızı sirkeli suda yıkayıp süzelim. Keskin bir bıçak yardımıyla orta boy küpler gibi eşit parçalara keselim.
Derin bir wok’u yağsız ısıtıyoruz. Tavuk parçalarını bir tavaya koyun ve ara sıra karıştırarak iyice kapatın. Ardından bir kaşık tereyağı ve bir bardak ayçiçek yağı ekleyin.
Şimdilik üç adet orta boy soğanı doğrayıp sotemize ekleyelim.
Kırmızı pul biberi ekleyip biraz kavurun. İstediğiniz miktarda tuz, karabiber ve köriyi eklediğinizde domates püresini sotemizin üzerine dökün, biraz karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte 15-20 dakika pişirin ve kısık ateşte pişirin. .
Bu arada domates püresi olarak yaz aylarından gelen konserve domatesleri de kullanabilirsiniz. Kullanıyorsanız tuz miktarını tuzun tuz içeriğine göre ayarlamanızı tavsiye ederim.
Domates püresi ve pilav ile pişirilmiş tavuk veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirmesi kolay lezzetli bir yemektir. Sağlıklı ve mutlu, yemeği seven bir yaşam tarzı kurabileceğiniz sofralarda oturmanız dileğiyle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]