mantarlı bulgur pilavı

Mantarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 200 gram dilimlenmiş mantar
  • 1 domates (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

Mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağda mantarları orta ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  2. Ardından tereyağını ekleyin ve yağ eriyene kadar kavurun.
  3. Yağ eridikten sonra soğanları ilave edip biraz daha soteledikten sonra küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı karışıma ilave edin. Diğer malzemelerle salça kokusu kaybolana kadar karıştırarak kavrulur.
  4. Ardından bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun.
  5. Bulgur suyu, tuz ve malzemelerle iyice karışan baharatları ekleyip kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Suyu yüksek ateşte kaynayana kadar kaynattıktan sonra pirinç kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  6. Gözlerle kapatılır ve suyu alınca altı kapanır. 15 dakika dinlendirilir.
  7. Bulgur ve mantar karışımı ile servis edilir. Şimdiden deneyecekler için bir aperatif… ❤.

Resimli mantarlı bulgur tarifi

  • börek tarifi
  • bulgur
  • mantarlı
  • kek tarifleri
  • pilav
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Havuçlu, kurutulmuş domatesli ve iri bulgurlu bulgur pilavı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın