Köy yoğurdu nasıl yapılır?

Köy yoğurdu nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

  • 1 kilo süt
  • 1.5 yoğurt mayası ile doldurulmuş
  • az tuz
  • az şeker
Köy yoğurdu nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsunuz?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Sütü süzdükten sonra bir tencereye alıp ocağa koyun. Süt yükselmeye başlayınca altını kapatıp soyunmasını bekleyelim.
  2. Kışın, şaftın sıcaklığı parmağınızı biraz yakmalı, yazın ne sıcak ne de soğuk olmalıdır.
  3. Mayalı yoğurda şeker ve tuzu ekleyip karıştırın (bunu bozulmasın diye yapıyoruz)
  4. Soyulmuş sütuna mayalı yoğurt ekleyin. Sütü cam şişelere veya kapaklı herhangi bir kaba koyalım.
  5. Sütü güzel, sıcak bir battaniyeye sarabilirsiniz. Yoğurt ne kadar sıcak olursa, yoğurt o kadar kalın olur.
  6. 4 saat bekledikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz işin püf noktası ertesi gün yoğurdu servis etmektir. O zaman sulanmayacak ve daha güzel olacak. Herkese iyi şanslar.

Köy yoğurdu nasıl yapılır? Resimli bir tarif nasıl yapılır?

Köy yoğurdu nasıl yapılır? Yazı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın