Köy yoğurdu nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1 kilo süt
- 1.5 yoğurt mayası ile doldurulmuş
- az tuz
- az şeker
Köy yoğurdu nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsunuz?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sütü süzdükten sonra bir tencereye alıp ocağa koyun. Süt yükselmeye başlayınca altını kapatıp soyunmasını bekleyelim.
- Kışın, şaftın sıcaklığı parmağınızı biraz yakmalı, yazın ne sıcak ne de soğuk olmalıdır.
- Mayalı yoğurda şeker ve tuzu ekleyip karıştırın (bunu bozulmasın diye yapıyoruz)
- Soyulmuş sütuna mayalı yoğurt ekleyin. Sütü cam şişelere veya kapaklı herhangi bir kaba koyalım.
- Sütü güzel, sıcak bir battaniyeye sarabilirsiniz. Yoğurt ne kadar sıcak olursa, yoğurt o kadar kalın olur.
- 4 saat bekledikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz işin püf noktası ertesi gün yoğurdu servis etmektir. O zaman sulanmayacak ve daha güzel olacak. Herkese iyi şanslar.
Köy yoğurdu nasıl yapılır? Resimli bir tarif nasıl yapılır?
Köy yoğurdu nasıl yapılır? Yazı ilk olarak Urfa Haber – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]