tavuk çorbası

tavuk çorbası tarifi malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 merkez ada
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 avuç şehriye (1 veya 1,5 su bardağı)
  • 1 haşlanmış baget
  • tuz
  • 2 litre tavuk suyu

sonunda

  • maydanoz

Tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tereyağını eritin.
  2. Rendelenmiş havuçları sıvı yağda kavurun.
  3. Biraz kavurduktan sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin. Izgara yapıyoruz.
  4. Unu biraz kavurduktan sonra ekliyoruz.
  5. 1 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek unu malzemelerle karıştırıp açıyoruz.
  6. Biraz kaynattıktan sonra kalan tavuk suyunu, makarnayı ve doğradığımız haşlanmış tavuk göğsünü ekleyin. Tuz ekliyoruz.
  7. Havuç ve patatesler hazır olduğunda, ısıyı kapatın.
  8. Resimlerde gösterdiğim tencerenin yarısı kavanozda. Isıtıp 3 gün sonra tüketebiliyorum. işyerime götüreceğim 🙂 Bazıları daha uzun tutulabileceğini söylüyor ama ben tavuk yemeyi uzun süre bırakmam.

resimli tavuk çorbası tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın