Türk lokumu gibi pişmiş kabak tatlısı

Türk lokumu gibi pişmiş kabak tatlısı malzemeleri

  • 2 kilo kabak
  • 3,5 su bardağı şeker

yukarı;

  • ceviz
  • un

Fırında lokum gibi kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Balkabağını soyun ve 3 inç aralıklarla kesin.
  2. Kabağı alıp dione şeklinde doğrayalım ve üzerine eşit şekilde şeker serpelim.
  3. Üzerini streç filmle kapatıp bir gece bekletelim.
  4. Sabah suyunu bırakan kabağı ıslak parşömen kağıdı ile kaplayalım.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
  6. Yağlı kağıttan alıp tekrar 15 dakika üzeri açık şekilde pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis yapın. Afiyet olsun😋.

Not: Kabağın pişme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirelim.

Resimli lokum tadında fırında kabak tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın